keskiviikko 15. toukokuuta 2013

KESÄ ON TÄÄLLÄ... nyt kaikki merelle!

Ulkona lämpömittari huitelee jo pitkälti yli 20 asteen lukemissa. Merivesi lämpenee ja puiden lehdet kasvavat silmissä.

Muistatko vai tiedätkö edes miltä tuntuu, kun tuuli tarttuu aidon Suomalaisen purjelaivan purjeisiin? Onko seurueesi jäänyt paitsi tästä mieleenpainuvasta kokemuksesta? Tiedätkö miltä tuntuu kun yli 100tonnin painoinen purjelaiva purjehtii arvokkaasti läpi maailman kauneimman saariston?


Purjehdus oikealla vanhanajan purjelaivalla on kokemus josta riittää kerrottavaa... Meidän kanssamme Astridilla ja Svanhildilla pääset kokemaan ja osallistumaan..... Purjehdi Kanssamme

Svanhildin kabinetti



Aikaisemmin kanssamme purjehtineille tälle kesälle uutta on Svanhildin lähes kokonaan viime talvena uudistettu pääkansi ja salonki.
Astrid täysin purjein, kuva Mika Holmström











Astridin vimoisen päälle Tall Ships Race -kilpailua varten trimmattu takila houkuttaa mieleenpainuviin purjehduskokemuksiin.

Laivan kaikki 315 purjeneliötä on uusittu viime vuoden aikana. Juhannuksen jälkeen Astrid suuntaa nuorison kanssa kohti Tanskaa ja palaa Helsinkiin TSR 2013 kilpailun mukana heinäkuun puolivälissä.






.



sunnuntai 5. toukokuuta 2013

VAPPU MENI JA PURJEHDUSKAUSI ALKOI

Vappua vietetiin Purjelaivakonttorin laivoilla perinteisen vappupäivän purjehduksen merkeissä. Tänä vuonna päästiin nauttimaan mahtavasta kevät säästä ja mukavasti puhaltaneesta länsituulesta. Lähes sadan juhlijan voimin seilattiin Ullanlinnan kautta Tullisaaren laituriin herkuttelemaan Juhan tekemällä vappulounaalla. Astridilla perinteinen vappukokoonpano "pilssipumppu" viihdytti juhalakansaa soitannallaan. Ikä haarukkakin oli purjehduksella mainitsemisen arvoinen, kun nuorin purjehtija oli parin viikon ikäinen ja vastaavasti vanhimmat juhlijat 70 vuoden korvilla.

Eilen lauantaina 4.5 sitten olikin laivat ensimmäisillä tilauspurjehduksilla tälle kaudelle. Vaikka tuo keli vielä vähän vilpoinen onkin on merellä vaan sitten uskomattoman kaunista. Kannellakin tarkenee mainiosti, kun vain huolehtii pukeutumisesta. Laivojen sisällähän on aina mukavan lämmintä.



Purjehdittiin Helsingin saaristoa sinne ja takaisin mukavassa lounaistuulessa. Kävästiin näyttäytymässä mm. kauppatorilla.




Astrid lähti pari tuntia Svanhildin jälkeen ja tässä sivuuttelee hylkysaarta.