sunnuntai 9. elokuuta 2015

Seikkailupurjehdus Saimaalle heinäkuussa 2015 2/3

Keskiviikko 8.7.2015 - Kotka

Päällystö heräsi hyvin varhain kuljettaakseen meidät Rankista Kotkaan. Satamassa nautimme ensi alkuun aamiaista, jonka jälkeen lähdimme tutustumaan Kotkan keskustaan sekä kahville. Merikeskus Vellamon näyttelyt jätimme odottamaan seuraavaa kertaa. Sen sijaan nautimme laivalla lounaaksi aurajuustolla ja omatekoisella ketsupilla höystettyä makaronilaatikkoa jatkaaksemme matkaa Klamilaan, josta miehistöämme täydennettiin kahdella hengellä.

Klamilassa oli aikaa pakata purjeita
 
Jatkoimme saman tien matkaa Venäjän rajalle. Suomen ja Venäjän rajalla hieman pelottavan näköiset rajavartioston virkamiehet pyysivät saada nähdä passimme, ja antoivat meille luvan yöpyä rajan tuntumassa. Satoi kaatamalla, mutta se ei estänyt meitä nauttimasta suussasulavista vuohenjuustopäärynä- ja kantarellipizzoista. Baarimestarimme Saana tarjoili myös raikkaita mojitoja.


Torstai 9.7.2015 - Astrid kanavassa

Heräsin siihen, että Villen keittiötiimi oli täydessä vauhdissa. Kattava herkkuaamiainen piti sisällään skonsseja, munakasta, mysli-rahkajugurttimarjaherkkuja ym. hyvää.  Päällystö ja muutama vapaaehtoinen olivat heränneet viiden aikaan, ja saattanut laivan liikkeelle jotta pysyisimme aikataulussa.

Villen raikkaat vadelmayllärit
tekivät kauppansa myös aamupalalla (kuva Teemu Tissari)
 Rajan takana Viipurin linna sekä kaupungin satama-alue jäivät oikealle lähestyessämme Saimaan kanavan suuta. Sen sijaan, että olisimme keskittyneet valokuvaamaan näitä perinteisiä nähtävyyksiä meistä oli hauskempaa ottaa valokuvia poijuista. (Tästä kerrottaneen lisää mikäli suunniteltu kirja ilmestyy).

Ensimmäiselle sululle saapuminen oli jännittävää: laiva tuli ohjata suoraan keskelle allasta, ettei se ottaisi seinämiin kiinni. Tästä fendaritiimi piti huolta kipparin opastuksella. Lounasta (pannulla paistettuja pinaattilettuja, raejuustotäytettä ja puolukkasurvosta sekä salaattia) päästiin nauttimaan jälleen puolelta päivin.





purjeista huolehtiminen kanavassa
oli leppoisaa puuhaa
Grilli illallista nauttimassa Soskuan-sulun
ilta-auringossa





















Venäjän puolella sulkuja on yhteensä viisi sekä Suomen puolella muutama lisää. Sulun ylitys ei ollut kovin nopeaa puuhaa, vaan jokaisessa altaassa odoteltiin sen vedellä täyttymistä hyvä tovi. Mutta se ei haitannut, sillä pääsimme nauttimaan auringonpaisteesta laivan kannella.


Illansuussa kiinnityimme Soskuan sulun laituriin. Ryhmäni illallisvuoro valmisti grilliherkkuja ja kinuski-kermavaahto-marja -jälkkäreitä. Kirsikkana kakun päällä saimme nauttia Saanan upeasta trapetsiesityksestä.

Saanan taikurimainen trapetsiesitys keräsi katseita
(kuva Teemu Tissari)

Miian blogiin seuraa jatkoa….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti