lauantai 30. toukokuuta 2020

Vihdoin se saapuu, kesäkuun ensimmäinen päivä.


Eilen 28.5. se alkoi, ensimmäinen tilauspurjehdus tälle kaudelle. Pieni sellainen 7 vierasta, mutta kuitenkin ja tuntuihan se hyvältä, levittää kaikki purjeet ja antaa tuulen viedä. Vielä paremmalta oikeastaan tuntui, kun istuimme ensimmäistä kertaa laivalla miehistön kesken. Vaikka hankala tilannne mietityttää kaikkia oli tunnelma kuitenkin pitkän talven jälkeen positiiviinen ja iloinen, kuten tämän porukan kesken aina. Ensi viikolla alkavat kesäleirit ja laivat miehistöineen pääsevät töihin.

Viimeinen kuukausi on tehty töitä lähes tauotta. Laivojen kevätkunnostustyöt, ulostelakointi, takilointi, tekniikan käyttökuntoon saattaminen jne. Karusti tuli todetuksi, kuinka suuri merkitys talkootyöllä on laivojemme huollossa, kun normaaleina keväinä on useat talkoot, joissa jokaisessa häärii 30-40 ihmistä on siivoukset ja maalaukset nopeasti tehty. Tänä keväänä, kun tuo ei rajoitusten vuoksi ollut sallittua oli pienelle joukolle puuhaa melkoisesti.


Kun edellistä tekstiä kirjailin oli mielessä laivojen historia ja miten kaikista erilaisista vaikeuksista on aina selvitty muuttamalla ja kehittämällä niin laivaa, kuin toimintaakin. Nyt tänä keväänä on oltu samoissa puuhissa. Hakemus Business Finlandille tuotti tulosta ja saimme kehitysrahaa, jonka turvin päästiin työtä tekemään.Kesäkuun viikonlopuille on lanseerattu yleisöpurjehduksia, useitakin erilaisia. On hankittu yhteistyökumppaneita ja kehitty toimintamalleja. Hanko on noussut yhdeksi kohteeksi ja kotisatamaksi heinäkuussa. Lyhyiden päiväpurjehdusten lisäksi ohjelmassa on perhepurjehduksia, sail & play -purjehduksia, lomapurjehduksia, tavallaan kaikkea sitä mitä on aina halunnut kokeilla. Nyt corona toi mahdollisuuden ja pakotti käyttämään sen, kun isolta osin yritysasiakkaat katosi.


Vaikka tulevaisuus yhä jännittää ja kalenterissa on paljon tyhjää on tunnelma silti positiivisen jännittävä.

Kaikkein parhainta on, että vihdoin päästään merelle ja hommiin!

-jaw-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti