maanantai 21. syyskuuta 2015

Seikkailupurjehdus Saimaalle heinäkuussa 2015 3/3

Perjantai 10.7.2015 - Perillä Lappeenrannassa

Perjantaina lähdimme kaikessa rauhassa Soskuasta. Poikkesimme kanava-museoon, jonka näyttely kertoi Saimaan kanavan rakennusvaiheista. Tarjolla oli myös kahvia ja kahviherkkuja. Sillä välin lounastiimi valmisti onnistuneesti kotitekoista silliä ja uusia perunoita sekä jälkkäriksi mustikkapiirakkaa.

Lappeenrannan tuntumassa ohitimme UPM:n paperitehtaat, joiden edustalla uiskenteli metreittäin tukkilauttoja. Tuulta ei ollut juuri nimeksikään ja aurinko porotteli kirkkaalta taivaalta. Tässä kohtaa navigointi ei vaatinut kovinkaan ripeitä liikkeitä. Kiinnitimme uimaportaat laivan keskiosaan ja hyppäsimme vuorotellen laidalta tai keulasta veteen uidaksemme verkkaasti takaisin portaille ennen kuin virta kuljettaisi meitä väärään suuntaan. Oli virkistävää päästä uimaan!

Rohkeimmat hyppäsivät keulasta uimaan
(kuva:Teemu Tissari)
Päivän päätteeksi laivamme lipui Lappeenrannan satamaan täysin purjein. Oli ehkä hieman huvittavaakin seurata rannalla kuljeksivien ihmisten ilmeitä kun laskimme purjeet menestyksekkäästi kapteenin merkistä vasta viimeisillä minuuteilla.

Viimeisen iltamme kunniaksi valmistimme tortilloja (täytteinä jauhelihaa, omatekoista guacamolea, paistettua munakoisoa, salaattia, juustoa ja kermaviiliä). Illallisen päätteeksi herkuttelimme vielä mantelipannukakulla ja pavlovalla, minkä jälkeen suuntasimme Lappeenrannan yöhön.

Seuraavana aamuna koitti paluu (bussilla tai omilla autokyydeillä) takaisin Helsinkiin.  Loma oli ainakin minun kohdallani ylittänyt kaikki odotukset. Jään jännityksellä odottamaan seuraavaa kesää ja uusia seikkailuja Astridilla.
Lappeenrannan yössä (kuvassa oli haasteena
tehdä kaksoisleuka, kuva Teemu Tissari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti