sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Vasikkasaari, Vallisaari, Isosaari... Helsingin edusta on tulvillaan hienoja saaria!

Tänään vietettiin jälleen hienoa retkipäivää Vallisaaressa. Svanhildille kerääntyi aamupäivällä vajaan 30 reippaan retkeilijän porukka. Köydet irti ja purjeet auki. Näppärästi miehistön opastamana uudet purjeet levitettiin ja matka Vallisaareen alkoi.
Ilkka kertoili perinteisesti tarinoita Kruuvuorenselän merkkipaikoilla ja porukka nautti laivakeittiön tarjoamaa herkullista meriaamiaista. Muutaman luovin jälkeen saavuttiinkin jo Luotsilaiturille.

Miina ja Ilkka veivät porukan maihin kiertämään, Ilkka pidemmälle retkelle ja Miina lyhkäisemmälle. Keittiössä alkoi lounaan armoton valmistelu.

Parin tunnin reippailun jälkeen nälkäinen sakki saapui laivalle, vaan vielä ei ollut lounas hetki. Irti ja purjeet auki.

Purjeiden aukaisun jälkeen kippari armahti purjehtijat ja päästi Juhan tarjoamien herkkujen kimppuun. Kyllä maistuikin herkullinen korvasieniristotto ja grillattu possu ja kana. Vähän ennen saapumista Halkolaituriin vielä kaffet ja omenaraparperipiirakkaa.

Voisiko kesäistä sunnuntaita paremmin viettää?

Helsingin edustalla tunnin tai muutaman purjehduksen päässä on lukemattomia toinen toistaan hienompia saaria, joissa vierailu on mahdollista purjehduksella.

Vallisaari on ollut viime aikoina ehdoton suosikkikohde, mutta myös vanhat linnakesaaret Isosaari ja Kuivasaari ovat huikeita vierailukohteita. Tai jos et niin innostu näistä tai on tullut jo käytyä, löytyy monta hienoa kalliorantaa jonne kiinnittäytyä. Lisätietoja purjehduksista.

-jaw-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti