sunnuntai 10. elokuuta 2014

Sail & Play 2014 2/4

5.7. Porkkala – Barösund - Jussarö

Seuraava aamu valkeni aurinkoisena ja tyynen kauniina. Nautimme aamiaista laivan kannella, kunnes tyhjästä ilmestyvä sankka sumuverho peitti näkyvistä auringon ja kauniin maiseman lisäten samalla hiukan haastetta laivan navigointiin. Jounin taitoihin luottivat myös väylän pienemmät veneet, jotka asettuivat Svanhildin vanaveteen seuraten meitä selkeämmille vesille. Matka taittui laivan kannella rennosti seurustellen tai salsan pyörteissä, sen mukaan mikä sattui huvittamaan.










Barösundissa paistoi jo aurinko ja sieltä liittyi lisää väkeä iloiseen joukkoomme. Retki sai hetkessä pirteän kansainvälisen tuulahduksen, kun kyytiin saatiin matkustajia aina Saksasta ja Amerikasta asti. Tästä lähtien laivalla puhuttiin suomen ja ruotsin lisäksi myös englantia ja ranskaa. Ja pääsimme myös vihdoin purjehtimaan! Kaikki halukkaat saivat auttaa purjeiden nostamisessa ja samalla JP piti oppitunnin purjehduksen perusasioista, kuten erilaisten solmujen tekemisestä ja purjeiden käsittelystä. Pienen rehkimisen jälkeen maistui laivakokki Juhan valmistama erinomainen pastalounas vastapaistetun leivän ja valkoviinin kera.
Jussarön saari tuli lopulta näkyviin, purjeet laskettiin ja laiva parkkeerattiin laituriin tiukasti omalle paikalleen. Tuntui kuin olisi tullut kotiin – niin tutuiksi olivat saaren maisemat jo edellisillä reissuilla tulleet.

Koska tämä laiva oli lastattu innokkailla biitsinpelaajilla pakattiin pelikamat ja kisajuomat alta aikayksikön ja kenttiä lähdettiin pystyttämään tutuksi käyneelle mustalle hiekkarannalle. Muutamien tuntien aikana pallo sai taas kunnolla kyytiä, kun jokainen pani parastaan tuulisessa kelissä. Pelaamisen riemu paistoi ihmisten mustan tomun värittämiltä kasvoilta kun tämänvuotinen play-osuus starttasi.
Päästyämme takaisin laivalle tasasimme pelien aiheuttamaa nestehukkaa kesäisen raikkailla Piña Colada –drinksuilla ennen kuin ryntäsimme ansaitusti saunan lauteille – toki pakollisen meressä kuurauksen jälkeen.

Saunomisen jälkeen nautimme illalliseksi liha- ja makkaraherkkuja suoraan Juhan grillistä. Niin tajuttoman maukasta kuin vain grilliruoka voi olla!

Illalla seurattiin jalkapalloa, joka kiinnosti enemmän kuin yhteiset kolopelit. Vierassataman pieni kahvila täyttyi hetkessä ääriään myöten kun äänekäs joukkomme ryntäsi isomman ruudun ääreen peliä katsomaan. Kun myöhemmin palailimme laivalle oli sumu jälleen kietonut maiseman hiljaiseen syleilyynsä, antaen oman lisänsä kesäillan tunnelmaan: laiturissa uinuvan kaljaasin siluetti mastoineen oli uljaan kaunis näky. Aivan kuin olisi astunut kokonaan toiseen maailmaan ja toiseen aikaan. Saimme tosin hieman eloa uinuvaan tunnelmaan viettämällä vielä leppoisan laulutuokion laivan salongissa Miikan säestäessä kitarallaan ja Juhan banjollaan. Näiden taidokkaitten sointujen soidessa oli hyvä siirtyä unten maille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti