sunnuntai 17. elokuuta 2014

Sail & Play 2014 3/4

6.7. Jussarö – Modermagan

Biitsipelit jatkuivat myös tänään tuulisesta säästä huolimatta. Jussarön monipuolinen saari tarjosi mahtavat ulkoilupuitteet ja nähtävää myös niille, jotka eivät peleihin osallistuneet: vanhan kaivoskaupungin hylättyjä kaivoskuiluja, kaupunkisodan rei’ittämiä kerrostalojen seiniä, vehreitä luonnonniittyjä, jykevää mäntymetsää ja henkeäsalpaavan upeita näkymiä vanhasta Merivartioston vartiotornista kauas ulapalle. Tässä vaiheessa reissua oli myös mukavaa olla tekemättä mitään. Pelkkä makoilu auringossa pelejä katsellen ja poppia kuunnellen oli erittäin varteenotettava vaihtoehto.
Saunomisen jälkeen ja hyvien purjehduskelien houkuttelemina päätimme vielä illansuussa jatkaa matkaa seuraavaan kohteeseen. Olihan ulkomaisille vieraille hienoa näyttää suomalaista saaristoa ja luontoa mahdollisimman laajalti. Laivan kokoisen luonnonsaaren kylkeen rantautuminen onnistui taitavalta kapteenilta ja miehistöltä ilman mitään ongelmia, köydet vain kiinni käkkärämäntyihin ja renkaat rantaveteen suojaamaan laivan kylkiä kolhuilta ja se oli siinä. Kohta jo kiipesimme joukolla pienen saaren korkeimmalle kohdalle nostamaan maljan – Mojiton tietysti – hyville peleille, hyvälle purjehdukselle ja yhteenkuuluvuuden tunteelle. Iloisina siitä, että olimme ystävien ympäröiminä keskellä kaunista auringonlaskua jakamassa tämän hetken yhdessä.
Illallisen nautimme laivan salongissa ja juhlallisesti pitkän kaavan kautta. Pöytä oli kauniisti katettu ja meidät plaseerattiin oikeille paikoillemme. Koko reissun ajan olimme nauttineet erinomaisista tarjoiluista, mutta viimeinen illallinen oli todellinen Juhan taidonnäyte: kolmen ruokalajin illallinen pöytiin tarjoiltuna asiaankuuluvine juomineen. Alkuruuaksi saariston kala- ja mätilajitelma, pääruuaksi entrecote pihvi kera meriravun ja uunikasvisten ja jälkiruuaksi jotain taivaallisen hyvää minkä nimeä en muista. Bon appétit – herkuttelu saattoi alkaa!



Täydellinen illallinen johdatti meidät sopivasti illan toiseen kohokohtaan: kolopeliin, joka englanniksi pelattuna ja muutamien juomien jälkeen oli melko haasteellista: hole, other’s hole, potato cellar, other other’s hole, virisikirja…whaaaat?! Anna-Riikan johdattamana veimme tämänkin pelin uusiin sfääreihin ja kansainväliset vieraamme olivat täysillä mukana! Loppuilta oli yhtä naurua ja hassuttelua, niin kuin tämän reissun luonteeseen kuuluukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti