sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Katin päiväkirjaa Sail & Play purjehdukselta Svanhildilla 13.7 (12-15.7)


Lauantai 13.7.
Aikaisimmat aamuvirkut heräsivät jo kahdeksan maissa. Aurinko porotti jo kuumasti ja aamukahvi maistui parhaalta rantakalliolla nautittuna. Pieni rauhallinen hetki ennen kuin unista väkeä pikkuhiljaa kömpi kannelle valmiina uuden päivän tuomiin uusiin kujeisiin. Matkaan lähdettiin jälleen melko tyynessä kelissä, purjeet nostettiin kuitenkin jossain vaiheessa ja matkalaiset pääsivät avustamaan niissä hommissa. Suunnaksi otettiin Tammisaaren saaristossa sijaitseva Jussarön saari ja sen musta hiekkaranta.
Sääolosuhteet olivat todella otolliset bikinipurjehdukselle: kannelle kerääntyi uima-asuisia ihmisiä nauttimaan auringon paahteesta. Aika kului leppoisasti lukemalla, sivistyneesti seurustelemalla, pelailemalla tai muuten vaan chillailemalla, kukin omalla tyylillään. Retroradio viritti taustalle sopivan merellisiä sointuja.

Lounaaksi nautimme savulohipastaa parmesaaniraasteella, raikasta salaattia ja ihania kotileipomon tuoreita leipiä. Jälkiruuaksi saimme kahvin kanssa omenapiirakkaa – nam!

Porukalla oli ilmeisen kiire päästä käsiksi biitsi-palloihin ja sporttaamaan, sillä ei mennyt kuin 7 minuuttia laivan rantautumisesta kun kaikki olivat pelikunnossa ja valmiina taistoon. Parit arvottiin ja kaikki pääsivät pelaamaan – ja Riikka ja Katja pitivät huoltojoukkoja kunniakkaasti yllä. Kylmää taukojuomaa riitti myös pelikentän äärellä.

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa: peleistä nautittiin täysin rinnoin. Kaikki pelasivat rennolla asenteella ja hyvällä sykkeellä - valkoiset hammasrivit vain korostuivat pikkuhiljaa tomusta mustuvista kasvoista. Sen verran radikaalisti oli ihonväri vaihtunut, että meiltä kiellettiin pääsy laivan sisätiloihin ennen kunnon kuurausta meressä. Sinne kaikki loikkasivatkin suoraan laivan partaalta.


Peleistä uupuneita pelaajia odotti lasillinen ihanan kylmää sangriaa laivan kannella. Neitokaiset nauttivat omistansa raikkaisiin kesämekkoihin pukeutuneina ja miehet edustivat muuten vain komeina kesäuroksina – pipo päässä.


Illallinen katettiin myrskylyhdyin valaistulle laivan kannelle ja se koostui grilliherkuista: pihviä, äyriäisherkkuja ja erilaisia kasviksia kastikkeineen. Niin taivaallisen maukasta kuin vain grilliruoka laivan kannella saattaa olla. Samanlaiseen lämminhenkiseen tunnelmaan ja yhteenkuuluvuuden tunteeseen tuskin pääsee käsiksi missään muualla.













Illallisen jälkeen oli vuorossa lattarisäveliä ja tanssiopastusta à la Sami. Saimme perusteellisen step-by-step -oppitunnin bachata’n saloihin, kiertävällä parinvaihdolla. Kaikkea emme kuitenkaan vielä oppineet, sillä toiveista huolimatta jäi bikini-bachata seuraavaan kertaan!

Jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti